Študij me je vsestransko obogatil

Dobro je, da sem v času duhovnega izpopolnjevanja odkrila nove načine molitve prav zase, in jih vnesla oz. jih postopoma vnašam v svoje življenje. Kako dragoceno za duhovno rast! Tudi mi je bil dan nov pogled na Sveto pismo in spoštovanje.

Dobra izkušnja, če poslušaš Boga,  si vedno bolj zaupljiv, odpiraš svoje manke, nepotešenosti, si kot otrok v materinem naročju. To je iskrenost pred Gospodom, ko zares verjameš, da ti nič ne zameri. Gospod se te dotika tam, kjer si razočaran, jezen, kjer boli. Njegova luč sije polno tudi nate. Se približa Božja logika.

Prepričana sem, da gre za program, ki ga v Kristusovem Duhu sooblikujejo tudi udeleženci, vsak od nas, ki smo del Cerkve, občestva. Dobro je, da je odprt za vse, da spoštujemo različnost.

Duhovno izpopolnjevanje omogoča posamezniku, da se vedno znova sreča s hrepenenjem po Božji bližini, si prizadeva za duhovno rast, vedno bolj verjame vanjo, sreča se z možnostmi in načini razločevanja med dobrim in zlom, z navdihi in močjo Svetega Duha. Odpira oči za smiselno življenje, za udejanjanje ljubezni v besedah, mislih in dejanjih.

Prepričana sem, da je ta študij nujno potreben v določeni fazi človekovega razvoja, duhovne rasti, saj omogoča ravnovesje, tako v osebnem kot tudi v splošnem, poklicnem delovanju − na področju dela z ljudmi, posebno z ljudmi v težavah, v stiski. Omogoča celovit pristop do človeka. Študij me je obogatil v znanju, v odnosu do lepote, umetnosti, v nekaterih veščinah, utrdila sem svoj sočuten pogled, ne samo na sočloveka, ampak tudi nase. (Silva M.)