Ta program daje širino, ne le znanja, pač pa tudi srca – usmiljenja in ljubezni do samega sebe in do sočloveka. Študij in odlični predavatelji so usmerjena k temu, da zares postanemo »odprta« Cerkev, ki sprejema in ne obsoja. Sam program je zasnovan tako, da vodi iz farizejske drže pravovernih, zaprtih v tempelj, v svet resničnih ljudi, kjer je deloval Jezus. Le s takšnim obzorjem lahko postanemo duhovni spremljevalec, ki ponavzočuje Jezusa Kristusa  sredi sveta … duhovni spremljevalec, ki ne »zaklepa nebeškega kraljestva pred ljudmi« (Mt 23, 13-14) (Saša).

Študijski program duhovno izpopolnjevanje je prava osvežitev za življenje, kjer nam vrhunski profesorji in teologi razlagajo izvor in globino krščanske vere na zelo preprost in sodoben način. Kljub temu, da sem odraščal v krščanski družini in bil vseskozi prisoten v župniji, sem imel veliko vprašanj o Bogu in Svetem pismu. Zelo sem zadovoljen, da sem se odločil za to izpopolnjevanje, ker dobivam strokovno utemeljene odgovore o resničnosti naše vere in o ljubezni s katero nas ljubi naš nebeški Oče. (Tomaž)

Mene osebno je program do sedaj nagovoril, da ne rečem navdušil, ker: 1. Duhovniki, prav tako kot laiki, za svojo duhovnost potrebujemo nove spodbude in nikoli nismo dovolj duhovno ‘podkovani’. 2. Kljub več desetletnemu duhovniškemu stažu s pomočjo programa odkrivam nova, sveža in dragocena spoznanja, ki me duhovno bogatijo, pomagajo pri duhovni rasti in  pri mojem vsakodnevnem duhovniškem delu. 3. Določena spoznanja in poudarki na področju duhovnosti in v teologiji so se v zadnjih desetletjih kvalitetno spremenili in dopolnili. To odkrivam in spoznavam prav s pomočjo tega programa in sodelovanja v njem. 4. Program ni le teorija, spodbuja k premisleku in spreminjanju (spreobrnjenju) miselnih in praktičnih vzorcev življenja. 5. Program je zanimiv zaradi različnih profesorjev in izmenjave različnih pogledov z laiki (sošolci), ki sodelujejo v programu in so v večini. 6. Kljub temu, da sodelovanje v programu ob istočasnem delu na župniji nam duhovnikom prinaša dodatno obveznost, ga osebno priporočam, ker je ta dodatna obremenitev veliko manjša v primeri z duhovno obogatitvijo, ki jo prinaša. (Vinko)

Navdušenje, ki me je zajelo ob prebiranju programa Duhovega izpopolnjevanja, se po vpisu in s predavanji celo še povečuje. Všeč mi je nabor predmetov in tudi izbrani profesorji. Ne glede na njihovo kvaliteto, me še najbolj navdušuje in izpopolnjuje to, da imajo vsi predmeti tudi dejansko poudarek na duhovnosti. Poleg tega imamo možnost teorijo tudi praktično izkusiti na duhovno praktičnem vikendu pri jezuitih v Ignacijevem domu. Na kvaliteti in intenzivnosti predavanj gradimo z izpiti, ki so v različnih oblikah. Ni enoličnosti. Manjša skupina in kvalitetni predavatelji, ustvarjajo ustrezen prostor za izobraževanje, ki človeka aktivno vključi v razmišljanje in študij o duhovnosti. Obenem pa daje možnost tudi za osebno duhovno rast. Upam in želim, da se bo študij v tej smeri nadaljeval, dopolnjeval in nadgrajeval. (Andreja)

Ta študij je dobro investiran trud, ki se ti  povrne v obliki tvoje osebne duhovne rasti, ki sem jo zaznala  že takoj prve dni obiskovanja predavanj. Študiraš  lahko tudi sam, toda v dobri družbi kolegov in  strokovnih  profesorjev, ki so se izobraževali po vsem svetu, dobiš voljo za študij in pa seveda znanje iz prve roke. Predavanja so strokovna, pa vseeno tako prepletena z humorjem, da nisem še prišla domov, da se ne bi dobro nasmejala. Znanje, smeh, božji blagoslov, ki se zliva na vse nas, je tisto zaradi česar se vsak teden znova veselim predavanj. (Dragana)

Odločala sem se dalj časa in sedaj, ko končno sedim med slušatelji na predavanjih Duhovnega izpopolnjevanja, mi ni žal. Vas zanima zakaj? Prvič, ker sem spoznala neverjetne ljudi (beri sošolce)! Drug drugega dopolnjujemo, se povezujemo in čutimo drug z drugim. Drugič, ker sem spoznala odlične profesorje. Kakšna modrost je v teh glavah! Tretjič, ker vsako sredo po predavanjih dolgo v noč bedim in razmišljam o vsem, kar sem izvedela novega. Pa sem pri svojih letih mislila, da še skoraj vse vem! 🙂 Želite še več razlogov? Ne bo šlo, preprosto, pridite in preverite, še vedno lahko rečete NE – za kar pa verjamem, da se ne bo zgodilo. Zato le pogumno! (Lidija)

Po 22 letih duhovniškega dela sem se vpisal na študij duhovnosti. Doslej termini niso ustrezali mojemu delovnemu času, to je bila ovira, pomagal pa mi jo je razrešiti moj župnik, ko mi je omogočil čas za predavanja in ker podpira študij. In ugotovil sem, da je teologija na ljubljanski fakulteti zelo napredovala in za mene imajo ‘klasični’ predmeti veliko novosti. Poslušal sem veliko dobrih profesorjev, ob študiju sem se poglobil vsaj v kakšno duhovno knjigo. Študij mi koristi za pastoralo, medtem ko sem bil doslej prepogosto zadovoljen s časopisi in kakšnim člankom ali pa s svojo modrostjo. (Janez)

Spoštovani brat in sestra! Pridi tudi ti v program za Duhovno izpopolnjevanje! Nikoli ni prepozno. Tudi, če si že v zelo zrelih letih, pridi in se nasiti z bogato obložene mize, ki ti je ponujena v tem programu. Odloči se pogumno, najdi izpolnitev svojega življenja v delu in študiju – to je zame novost, mogoče tudi zate! Pridi! (Angelca)